Bryd dårlige vaner gennem nysgerrighedJudson Brewer er forsker ved Massachusetts Universitet, og fortæller i denne TEDMED -talk om hvordan øget opmærksomhed og nysgerrighed - fra øjeblik til øjeblik- på både kropslige sansninger og tanker - kan hjælpe os med at få øje på og ændre vaner.

Mennesker med en daglig mindfulnesspraksis øger deres evne til at sætte den automatiske handlemodus til side og til at være nysgerrige, undrende og åbne overfor de kropslige sansninger og stemninger der ofte udløser bestemte adfærdsmønstre. Det er på den ene side enkelt- men kræver også træning.

Prøv - hvis det føles rigtigt for dig- at være undersøgende overfor de øjeblikke, hvor du måske for 117 x griber ud efter mobiltelefonen, hvor du igen går ud i køleskabet for at finde noget lækkert, hvor du tager en pakke cigaretter op af lommen eller tager endnu et glas vin om aftenen? Hvilke stemninger og kropslige fornemmelser ledsager initiativet? Hvilke tanker? Hvilken situation var du i lige før du handlede vanemæssigt?


Featured Posts
Recent Posts