Mærk kroppen - og stå fast

Har du mærket din vejrtrækning i dag?

Har du strakt din ryg og mærket efter, hvordan det føltes i kroppen bagefter?

Har du opdaget, hvor mange gange du har grebet ud efter din mobil bare for at checke?

Har du registreret, hvordan dine tanker har påvirket dit humør?

Har du mærket, hvad der sker med dig, når du smiler stille ind i kroppen?

Hvis du kan svare ja til bare et af disse spørgsmål, og hvis du samtidig har været åben og accepterende overfor det, du har mærket - har du været mindful i et eller flere øjeblikke. Du har skabt dig en lille pause eller time-out i det tanke- og handleflow, som du/vi sædvanligvis befinder os midt i. DU har taget vare på dig selv

Krop og sanselighed er vejen til mindful væren. Jon Kabat Zinn bruger begrebet rebody, som udtryk for, at vi genfinder vores egen kropslighed igennem mindfulness. En kropslighed som vi kender, men kun glimtvis har føling med. Den er ofte fortrængt af planer, vurderinger, selvbebrejdelser, tanker om fortid, om fremtid etc.

I en travl verden med høj forandringstakt og uendelige kommunikationsmuligheder har vi i stigende grad brug for time outs - hvor vi – bevidst retter opmærksomheden indad mod først og fremmest åndedrættet!

Når vi er 'ude af os selv' hjælper kroppen og åndedrættet os med at 'grounde' og 'stå fast'.

Featured Posts
Recent Posts
<